Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt åtal för smällare mot Åkesson

SD-ledaren Jimmie Åkesson utsattes för flera attacker med smällare under EU-valrörelsen. Nu åtalas en pojke för en händelse i Tranås.Bild: Janerik Henriksson/TT
En pojke i tonåren åtalas för att ha kastat en smällare mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vid ett torgmöte i Tranås inför EU-valet.
Pojken är misstänkt för misshandel, alternativt ofredande. Bland bevisen finns bilder och filmer från händelsen, uppger P4 Jönköping.
– Det smällde väldigt högt och det ringer lite i örat fortfarande, sade Åkesson till Tranås Tidning en stund efter attacken.
Några dagar före händelsen i Tranås kastades en smällare mot Jimmie Åkessons bil vid ett besök i Mariestad. En 17-årig pojke åtalades för attacken, och dömdes av Skaraborgs tingsrätt till ungdomsvård för ofredande.
Gå till toppen