Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bolivia tar steg mot nyval

Anhängare till Bolivias tidigare president Evo Morales protesterar i La Paz tidigare i veckan.Bild: Natacha Pisarenko/AP/TT
Senaten i Bolivia röstar ja till ett nyval. Om den lägre kammaren också gör det återstår det bara för interimspresidenten Jeanine Áñez att utlysa val.
Áñez gick fram med lagförslaget som gör ett nyval möjligt härom dagen och den avgångne presidenten Evo Morales socialistparti Mas nådde sedan ett avtal med de andra partierna för att det skulle kunna passera kongressens kamrar.
Interimsregeringen har även meddelat att den under lördagen kommer att hålla samtal med företrädare för landets proteströrelser för att försöka att lugna situationen i landet. Som ett svar på detta har demonstranter röjt undan vägblockader som man placerat ut runt flera städer och orter.
Protesterna i Bolivia har pågått i en månad. Det som utlöste dem var presidentvalet den 20 oktober, då Evo Morales säkrade en fjärde mandatperiod med minimal marginal. Morales motståndare hävdade valfusk, och trycket fick presidenten att den 12 november avgå och ta sin tillflykt till Mexiko.
Över 30 personer har dödats i samband med protesterna och flera hundra har skadats.
Gå till toppen