Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nilsson överglänste Lundqvist i svenskmötet

Det var två svenska målvakter på isen när New York Rangers besökte Ottawa. Ottawas Anders Nilsson drog det längsta strået, i matchen som slutade 4–1.

Anders Nilsson i Ottawamålet stoppade det mesta.Bild: Sean Kilpatrick/AP/TT
Förra årets jumbolag Ottawa har betydligt bättre fart den här säsongen. Med drygt en fjärdedel av den nordamerikanska proffsligan avklarad har laget placerat sig strax under mittstrecket.
Segern mot Rangers under natten mot lördagen, svensk tid, blev den tredje i rad för det kanadensiska laget. Sviten på hemmaplan är uppe i fem.
Starkt bidragande var målvakten Anders Nilsson, som räddade 30 av 31 skott och utsågs till en av matchens bästa spelare.
Sämre gick det för landsmannen Henrik Lundqvist, som stod i motsatt målbur. Han hade i och för sig mer att göra, och fick ta emot 39 skott, varav 35 räddades.
Ottawas Logan Brown gjorde sitt första mål i NHL, och att han överlistade en legendar betydde extra mycket.
– När jag berättar för mina (framtida) barn om det, är det definitivt något som jag kommer att nämna. Men det var också väldigt skönt att lyckas sätta dit den, det är en börda som lättat, säger han till Ottawa Sun.
Lundqvist var inte lika nöjd.
– De körde slut på oss i dag, speciellt första halvan av matchen. De jobbar hårt, det är därför de vinner, säger Henrik Lundqvist till pressen efter matchen.
Matchbilden var en hel annan än när Rangers besegrade Washington med 4–1 under natten mot torsdagen, svensk tid. Lundqvist säger att spelarna måste vara noggranna med detaljerna och vara bättre förberedda, för att få längre sammanhängande sviter av välspelade matcher.
– Men då behöver vi ha med oss alla. Jag får börja med mig själv, och försöka få till några extra räddningar, säger han.
Viss dramatik bjöd ishockeymatchen på. Domaren Tim Peel träffades av en puck i huvudet och lämnade isen, men kom senare tillbaka. Och Rangers Brendan Lemieux fick en klubba i ansiktet och fick åka ut till båset med en tand i handen, sedan den plockats upp från isen.
Gå till toppen