Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julstämning i Åstorp på nytt vis

Efter att köpmannaföreningen Handelsklubben i Åstorp upphört blir det ingen traditionsenlig julskyltning i år. Men andra aktörer ordnar julstämning och här listas alla julskyltningar i nordvästra Skånes inland.

Med första advent runt hörnet hopar sig också julskyltningarna.Bild: Roland Bengtsson
Handelsklubben i Åstorp brukar hålla i trådarna för den årliga julskyltningen. Men när föreningen nu lagt ner får andra aktörer ordna julstämning.
Det blir ingen traditionsenlig julskyltning men på Perslund blir det julmarknad, på biblioteket blir det adventsfirande och på frivilligcentralen bjuds det på glöggfika. Tider och mer information finns längre ner i listan.
På flera andra håll i grannkommunerna blir det julskyltning, både första och andra advent. Här följer en lista med flera av julevenemangen uppdelat per kommun.
Bjuv
• I Bjuv blir det julmys i Folkets hus-parken och på biblioteket den 1 december i traditionsenlig anda. Tomtegrotta, dans runt granen och musikframträdanden med bland annat Bjuvs musikkår står på programmet. Julskyltningen pågår mellan klockan 14 och 17 och hela programmet finns på kommunens hemsida.
Arrangerar gör Rädda Barnen, Bjuvs brukshundsklubb, Hej Unga, Gamla Bjuf, Friluftsfrämjandet, Bjuvs gymnastikförening
• Den 1 december blir det bland annat underhållning med Skromberga blåsorkester tillsammans med drill, fiskedamm och tomtegrotta i Ekeby från klockan 14.00 till klockan 18.00. Rockartisten Mikael Rickfors spelar på Sparbankstorget tillsammans med Jonathan Stensson klockan 16.45. Arrangerar gör Jonas Persson Gram.
Dans kring granen sker på flera julskyltningar.Bild: Niklas Gustavsson
Klippan
• Den 1 december är det julskyltning i Klippans centrum som arrangeras av Klippans köpmannaförening. Tomteparad, julgranständning och korvgrillning är några av programpunkterna. Hela programmet finns på kommunens hemsida. Julskyltningen börjar klockan 13.30 och pågår till klockan 17.
• Julskyltning blir det också på biblioteket den 1 december i Klippan mellan klockan 13 och 16. Det bjuds på glögg och pepparkaka samt musik. Dessutom börjar den årliga utförsäljningen av gallrade böcker och tidskrifter som pågår till 7 januari.
• På Klippans musikskola blir det också julstämning med allsång, luciatåg och glöggcafé. Julskyltningen på musikskolan pågår mellan klockan 12 och 17.
• I Ljungbyhed blir det julskyltning 7 december som arrangeras av Ljungbyheds köpmanna- och företagarförening tillsammans med Ljungbyheds Framtid. Rimstuga, tomtegrotta och dans runt granen står på schemat. Julskyltningen pågår mellan klockan 13 och 17.
Perstorp
• Julskyltningen på torget i Perstorp pågår mellan klockan 13 och 17 söndag 1 december. Det blir underhållning av ”Stina med vänner”, dans kring granen, eldshow och godisregn. Årets julvärd heter Bert Klang. Klockan 17.30 kröns lucia på scenen.
Åstorp
• Vernissage, glögg och underhållning från kulturskolan blir det på Åstorps bibliotek mellan klockan 14 och 17 den 1 december. Här kan barnen också lämna sin önskelista till tomten.
• I Perslund arrangerar Åstorps hembygdsförening tillsammans med Åstorps scoutkår julmarknad 1 december från klockan 13.30. Tomtegrotta och juliga hantverk är några av sakerna som erbjuds.
• Frivilligcentralen i Åstorp håller öppet hus 1 december och bjuder på adventsfika med glögg, lussebullar och pepparkakor.
Örkelljunga
Örkelljunga har ännu ingen information om julskyltningar i kommunen.
Gå till toppen