Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖVK tog stort steg mot Grand Prix: ”Det ser jättebra ut”

ÖVK fortsätter att plocka poäng i elitserien. Nu är laget nära sitt första delmål för säsongen.

Örkelljungas Joel Andersson jublar tillsammans med Alfred Brink.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Volleyboll – elitserien
Örkelljunga–Habo 3–0
Joel Andersson gjorde 11 poäng när ÖVK hemmabesegrade Habo med 3–0 (25–22, 25–20, 25–23). Bara giganten Tomas Vilimas (22 poäng) var hetare än den 19-årige talangen när ÖVK tog ett stort steg mot Grand Prix.
– Vi har inställningen att vinna varje match, men nu ser det hyfsat bra ut för att hamna topp fyra innan jul och nå Grand Prix. Det är vårt första mål den här säsongen, säger Joel Andersson.
Det var jämna setsiffror mot Habo. Joel Andersson tyckte dock att ÖVK hade kontroll.
– Det var inte den vackraste matchen som spelats i årets elitserie, men vi gjorde färre misstag och därför vann vi. I princip ledde vi varje set hela vägen igenom.
ÖVK har vunnit fem av sju matcher och ligger trea i elitserien. En pangstart med tanke på hur förväntningarna såg ut inför seriestart.
– Det ser jättebra ut. Vi tränar hårt och har en riktigt bra grupp som blir bättre för varje pass. Det ser ljust ut inför framtiden och vi tänker bara köra på.
Är du överraskad?
– Lite blandat. Det var väldigt många som inte trodde på oss på förhand. Vi har viljan att visa dem motsatsen och att vi är bra. Vi spelar väldigt mycket på just viljan, alla vill utvecklas så mycket som möjligt och ha roligt på vägen, säger Joel Andersson.
– Att vi aldrig ger upp ger energi och det är väldigt viktigt, speciellt om man inte har har den mest namnkunniga truppen i elitserien. Då måste vi hitta andra nycklar för att ta oss långt.
Gå till toppen