Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sällskap från Klippan fördes till sjukhus efter minibussolyckan på E6

Det var ett sällskap från Klippans kommun som voltade med en minibuss på E6 norr om Hjärnarp i lördags kväll. Samtliga sex fördes till sjukhus, men två är nu utskrivna. Och flickans skador är inte längre livshotande.

Singelolyckan inträffade vid 21-tiden i lördags kväll när minibussen som de sex personerna färdades i körde av E6 i södergående riktning, voltade och landade på taket.
Alla skadades och fick föras i ambulans till Helsingborgs lasarett.
Fyra personer fick lindriga skador: en pojke 6–10 år, en pojke 15–18 år, en man i 20-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern.
En man i 45-årsåldern fick allvarliga skador.
En flicka 10-14 år uppgavs inledningsvis ha livshotande skador. Men enligt den senaste rapporten från lasarettet till polisen är flickans skador visserligen svåra, men inte längre livshotande.
Två av de skadade är numera utskrivna från lasarettet.
Enligt polisens förundersökningsledare Magnus Lörd är de sex personerna hemmahörande i Klippan kommun, men han vill inte säga om det är en familj eller om de är släkt.
– Alla sex har en samhörighet med varandra, på ett eller annat sätt, säger han.
Har omständigheterna kring olyckan klarnat?
– Nej, och vi har inte hunnit höra de inblandade än, svarar Magnus Lörd på måndagseftermiddagen.
Läs också Sex till sjukhus när minibuss voltade – flicka livshotande skadad
Gå till toppen