Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åstorpsbo dömd för brott mot knivlagen

Polisen tog knivar och gatustridsvapen i beslag från den 29-årige mannen från Åstorp. Mannen förklarade att han skulle ut på fisketur.

Helsingborgs tingsrätt sal 4.Bild: Niklas Gustavsson
I september stoppades mannen av polisen på en väg i Klippans kommun.
29-åringen erkänner omständigheterna, men förnekar brott. Knivarna som han hade med sig i bilen skulle användas till att ta vara på fångsten, enligt vad 29-åringen sagt till polisen. Han berättade att han var på väg till Västhamnen i Helsingborg för att fiska. Förutom knivarna fanns också fiskeutrustning i bilen.
29-åringen var medveten om att han inte fick ha knivar i bilen, men ansåg inte att bilen var en allmän plats. Polisutredningen och senare tingsrätten har inte trott att de tre knivarna och gatustridsvapnet skulle användas till fångstberedning. 29-åringen har nu dömts för brott mot lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål.
Mannen döms till böter och ska också betala pengar till brottsofferfonden.
Gå till toppen