Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mats Pettersson släpper bok och skiva med lokal känsla

Boken skildrar Klippans förändring från början av förra seklet till 1960-talet. Skivan är en blandning av nyskrivet, gamla favoriter och skånska visor. Båda projekten är signerade Mats Pettersson, Klippanmusiker som på senare år blivit biten av lokalhistoria.

Storgatan i har genomgått en förvandling sedan mitten av 1900-talet. Här står Mats Pettersson på den plats där omslagsbilden till boken togs 1956.Bild: Birgitta Johansson
Boken ”På Klippans gator” bygger på bilder av tre Klippanfotografer: Axel Blomgren, som representerar det tidiga 1900-talet, samt Egon Rangbo och Bertil ”Akka” Bengtsson, som var verksamma senare under seklet. Mats Pettersson har gjort ett urval av bilder gator, torg, industrier och andra miljöer som visar utvecklingen från tidigt 1900-tal till cirka 1965.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen