Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Börsdebut för skånskt fastighetsbolag

Det skånska fastighetsbolaget K-Fastigheter noterades på Stockholmsbörsen midcap-lista under fredagsmorgonen.

Det skånska fastighetsbolaget K-Fastigheter noterades under fredagsmorgonen på Stockholmsbörsen.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Bolaget, med huvudkontor i Hässleholm, äger idag främst fastigheter i Skåne, men även i Småland och har nyligen etablerat sig i Göteborg. Även Danmark ingår i framtidsplanerna.
Fastighetsmiljardären Erik Selin är storägare och ordförande och kommer efter noteringen att kontrollera tre fjärdedelar av aktierna tillsammans med grundaren och vd:n Jacob Karlsson.
– Det har varit ett långsiktigt mål för oss att nå börsen och nu kände vi oss redo att gå publikt. Vår affärsmodell passar oavsett konjunktur, vi har en väldigt stabil efterfrågan på de marknader där vi verkar, sa Jacob Karlsson när han intervjuades i Di TV.
Teckningskursen var satt till 105 kronor, men steg snabbt vid börsens öppning. Värderingen på 3 miljarder kommenterade Karlsson med att K-Fastigheter inte är jämförbart med andra fastighetsbolag.
– En del av oss är ett fastighetsbolag, men vi sysslar också med projektutveckling och vi är även ett byggbolag.
Gå till toppen