Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera olyckor på hala vägar under natten och morgonen

Fjorton olyckor har rapporterats i västra Skåne under natten och morgonen. Halkan kan ha bidragit. Trafikverket har varit ute och saltat vägarna under natten och morgonen.

Flest olyckor har rapporterats från nordvästra Skåne. Totalt sju olyckor har inträffat i Helsingborgsområdet. Vid ettiden körde en bil in i mitträcket på E6 strax innan Helsingborg, bilen fick bärgas från platsen. En ny olycka inträffade en kvart senare när en bil körde in i den olyckan. En person klämdes fast och fick klippas loss och föras till sjukhus i ambulans.
Enligt polispatrull på plats var det mycket halt på vägen.
Därefter fortsatte trafikolyckorna att rapporteras in under natten och morgonen. Totalt tre i Malmö, två i Burlöv och en i Eslöv vilket lett till att E6 varit avstängd på flera platser.
Under morgonen har polis och räddningstjänst arbetat på E6 utanför Ängelholm där en lastbil kört in i ett räcke.
– Under natten så kröp temperaturen under nollan även i sydligaste Skåne, så nu är Sverige kallt. Det som tidigare varit blött, blir fryst. Så halkan kan ha bidragit, säger Sofia Lindahl, Trafikverkets presskommunikatör.
Hon uppmanar alla bilister att anpassa hastigheten efter väglag och ha god tid på sig när de ger sig ut på vägarna under lördagen. Under natten har Trafikverkets entreprenörer varit ute och saltat och halkbekämpat på vägarna runt om i Skåne. Den aktiviteten fortsätter under förmiddagen.
– Vi är ute och halkbekämpar frenetiskt på de större vägarna E20 och E6 men även de mindre vägarna, säger Sofia Lindahl.
Från och med söndag är det lag på att ha vinterdäck på bilen om det är vinterväglag.
– Nu är vintern här på allvar, säger Sofia Lindahl.
Gå till toppen