Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Publiksuccé för den goda julen i Blå Hallen i Höganäs

Att det blir publiksuccé för helgens julmässa i Blå Hallen stod klart redan på fredagen. En julmix av nytt och antikt lockar, för att inte tala om kaffe med kopp – som nära nog slutade i kaos.

Det doftar jul i Blå Hallen i Höganäs. Många besökare lät sig inspireras av de många utställarna.Bild: PETTER ARVIDSON
Långt över 2 200 kom redan på mässans första dag, och så fortsatte det under helgen. Hur gick det då med Joakim Bengtssons dröm om 6 000 besökare sammanlagt?
– Drömmen har gått i uppfyllelse, det har kommit kanske 7 000 besökare. Jag är mer än nöjd. Vi får väl köra nästa gång också, säger han när HD pratar med honom på söndagseftermiddagen.
Det är många besökare som vill ha ett ord med honom när han minglar på mässan, och det är bara lovord vid HD:s besök på lördagen.
– Det är så roligt, för jag tycker vi har fått fantastiskt bra utställare. Antiktorget är väldigt uppskattat och att det är estetiskt fint. Jag går runt här som en stilpolis, säger han och skrattar.
Fast under fredagen fick han även rycka ut för att bringa ordning i serveringen. Hans koncept ”kaffe med kopp”, där man efter fikat får ta med sig kaffekoppen hem, höll på att sluta i kaos.
– Jag fattar inte varför man nödvändigtvis ska ha den understa bland de staplade kopparna, säger han med en suck.
Mer än 2 000 udda kaffekoppar med fat väntar på nya ägare. ”Kaffe med kopp” innebär att man får ta koppen med sig hem efter fikat.Bild: PETTER ARVIDSON
Men Anette Bengtsson från Malmö förstår:
– Den här är ett barndomsminne för mig. Den allra första gången jag provade kaffe som barn var med en sådan här servis, säger hon och lyfter kaffekoppen som hon valt ut.
Nu samlar hon vackra koppar med fat till en egen servis med bara udda exemplar. Den idén är hon inte ensam om. Julia Selander som snart ska flytta hemifrån har valt ut en blå kaffekopp att ta hem till samlingen.
Bagarna Beatrice Goodbrand och Fanny Rydberg har redan före lunch producerat 800 lussekatter, och fler ska det bli.Bild: PETTER ARVIDSON
Doft av brända mandlar, granris och nybakade lussekatter sprider sig i hallen. Beatrice Goodbrand och hennes medhjälpare har bakat på plats sedan klockan tre på natten.
– Vi är uppe i 800 bullar just nu. Blir väl drygt 1 000 under lördagen, tror hon och rullar degen till en ny lussekatt.
Julmarknaden har en exklusiv prägel, och vad kan man få i tipsvinst om inte en champagnesabel?
– Jag vet hur man ska göra, men har aldrig själv provat, säger Laila Giertz som hoppas på vinst.
Margareta Carlquist hade egentligen inte tänkt att handla någonting, men bär ändå på kassar med blommor, ost och en duk.
– Jag skulle titta hit inför söndagens framträdande med konserthuskören. Vi kommer att stå på scenen klockan 13 och 15, tipsar hon.
Klockan 12 på söndag står också luciakröning på programmet.
Svenborg Mellström och Laila Giertz har inget emot att vinna en champagnesabel i lotteriet.Bild: PETTER ARVIDSON
Tim Dujmovic, Ulrika Grönlund, Anette Bengtsson och Niclas Sonesson har rest från Malmö för att få inspiration till inredning och pynt inför julen.Bild: PETTER ARVIDSON
Joakim Bengtsson har utnämnt sig själv till stilpolis på julmässan i Blå Hallen, och han är mycket nöjd med kvaliteten på utställning.Bild: PETTER ARVIDSON
Gå till toppen