Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världsmästare Frankrike föll i VM-premiären

Frankrikes förbundskapten Olivier Krumbholz, här under hemma-EM i fjol, fick se den regerande världsmästaren förlora sin premiär i handbolls-VM mot Sydkorea (27-29). Arkivbild.Bild: Michel Euler
Regerande världs- och Europamästarna Frankrike inledde årets VM i Japan med en förlust. Sydkorea är visserligen inget dåligt lag, men fransyskornas premiärnederlag i grupp A i Kumamoto var överraskande.
Med dryga kvarten kvar var stod det 22–22, men Sydkorea fortsatte att spela imponerande och till slut föll Frankrike med 27–29.
Även i grupp C blev det ett överraskande resultat. Spanien körde fullständigt över Rumänien, som har svensken Tomas Ryde som förbundskapten, och vann med hela 31–16. Rumänien har inför mästerskapet drabbats av tunga spelarförluster. Fyra spelare är dopningsmisstänkta och har stoppats från spel i VM.
Sverige kommer att korsa med grupp C i en eventuell mellanrunda. I den gruppen inledde Montenegro, som tränas av svensken Per Johansson, med en 29–25-seger mot Senegal.
Gå till toppen