Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen minskar antalet blockförhyrda lägenheter

Klippans kommun hyr ut lägenheter i andra hand i både kyrksalshuset och vid kapellet. Men så många behövs inte längre. Nu har avtalet för 17 lägenheter i kyrksalshuset sagts upp.

Minskat behov är anledningen till att kommunen valt att sluta blockförhyra de 17 lägenheterna i kyrksalshuset. Med tiden är tanken att även att kommunen ska sluta hyra lägenheterna vid kapellet i Elfdalen, säger Klippans kommunchef Tomas Rikse.
– Vi behöver dem inte och då är det bättre att de kommer ut på marknaden. Vi har en jättelång bostadskö och har brist på små lägenheter.
Avtalet för kyrksalshuset tecknades från 2016 och sträcker sig till våren 2021 och anledningen till blockförhyrningen var behovet av utslussningslägenheter för ensamkommande barn. Men redan nu har kommunen sagt upp avtalet för att inte sitta med lägenheterna längre än så.
– Vi säger upp det i väldigt god tid. Men sen visade det sig att fastighetsägaren själv har varit intresserad av att komma över lägenheterna successivt och tidigare för att få ut dem på marknaden och det tycker jag är positivt, säger Tomas Rikse.
Lägenheterna vid Elfdalen behåller kommunen ett tag till med tanke på de flyktingar som kommunen förväntas ta emot framöver.
– Sen får vi följa utvecklingen där också. Det är inte meningsfullt att de står tomma samtidigt som vi har bostadskö, men vi har nog behov av att ha lägenheter en tid till, säger han.
Gå till toppen