Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ex-HIF:are lämnar Eskilsminne för Råå

Eskilsminne ville behålla Jonatan Olsson, som i stället återvänder till Råå i division 3. Här ger tränaren Mattias Lindström senaste nytt kring truppbygget.

Jonatan Olsson.Bild: MATHILDA AHLBERG
Hösten 2016 spelade Jonatan Olsson i det HIF-lag som åkte ur allsvenskan. Efter en liten dos speltid i superettan säsongen därpå hamnade mittbacken hos Eskilsminne i division 1.
2018 spelade han varje sekund, i år landade säsongsnoteringen på 23 division 1-matcher.
Nu har 26-åringen beslutat sig för att inte förlänga sitt utgående kontrakt och återvända till Råå i division 3.
– Vi ville behålla honom. Det är "Jontes" val att trappa ner lite med fotbollen och lägga sin tid på grejer han tycker är viktigare, säger Eskilstränaren Mattias Lindström.
– Det är en kanonkille och kanonspelare. Vi kommer sakna honom både på och utanför planen.
Mathias Holtenäs, som också är mittback men inte spelade någonting i år, kommer också lämna och det är oklart om HIF-lånet Carl Thulin blir kvar.
Eskilsminne är på mittbacksjakt.
– Vi håller på med truppbygget och med "Jonte" blev vi förvarnade för ett tag sen. Vi jobbar på det, säger Mattias Lindström.
Eskilsminne har velat göra klart med Höganäsmittfältaren Oskar Lindblom, som även har provtränat med Landskrona BoIS.
– Vi var definitivt intresserade av honom, men han har valt att stanna i Höganäs, säger Mattias Lindström.
Målvakten Carl Hansson från Höganäs, mittbacken Linus Persson från Eslöv och vänsterbacken Tobias Malm är fortsatt aktuella.
Ahmed Abdulkader har också visat upp sig. Tidigare under hösten har ytterbacken från Råå tränat med Ängelholm.
– Ahmed är en spelare som i rätt miljö kan ta stora kliv. Vi har en öppen och fin dialog, sen får vi se hur vi går vidare, säger Mattias Lindström.
Ahmed Abdulkader.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Eskilsminne erbjuder inte kontrakt till anfallarna Debatik Elezaj, Råå, och Simon Ingheden, Lödde.
– "Dibbe" är en intressant spelare, men han behöver en klubb där han får spela och komma i form både fysiskt och tempomässigt. Han behöver ett mellansteg, säger Mattias Lindström.
– Simon tränade med Torn i hela förra veckan och nu har vi inte fler träningar där jag kan titta på honom. Ett mellansteg är nog bäst för honom också innan han tar ett kliv upp, jag vill ha en jämn och konkurrenskraftig trupp. Men vi kommer definitivt ha koll på honom.
Gå till toppen