Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Insändare: Inte farligt med effektivitet

Pia Lidwall (KD) svarar på Kjell Cronerts insändare om besparingar i socialnämnden.

Uppgiften att se till att de som behöver få god omsorg diskuteras ofta på socialnämnden. Frågan blir särskilt aktuell när pengarna inte räcker fullt ut hela året och innan vi börjar diskutera skattehöjning måste vi vända på alla stenar.
När det gäller att hushålla med resurserna finns ibland en rädsla inom vård och omsorg för ordet effektivitet. Men det är inte farligt om vi gör det tillsammans med personalen.
En femårig vård- och omsorgsplan har precis beslutats i socialnämnden. Inför det arbetet har det pågått ett intensivt arbete där i stort sett alla medarbetare har deltagit.
Att som personal bli sedd och hörd är en av nycklarna till framgång. I detta arbete har cheferna ett stort ansvar. Som insändaren skriver gör medarbetarna ett utomordentligt arbete med fokus och engagemang i våra verksamheter.
Men för oss politiker finns fler uppgifter. Att rusta för framtiden. Vi har ett ansvar att förbereda oss för vad som kommer om hörnet. Om fem år prognostiseras att åldersgruppen 80 plus ökar med nästan 700 personer. Från idag 1 769 till 2 023 personer.
Det är en intressant utmaning som vi ska klara av tillsammans. Redan nu sker förberedelser. Några av dem är beslutet att bygga ett nytt äldreboende och fler trygghetsboenden.
Invånarna i Höganäs ska inte tvivla på att allt görs för att svara upp mot behovet när det uppstår.

Pia Lidwall (KD)

ledamot socialnämnden

Läs också Insändare: ”Hur mycket kan man effektivisera utan att vården i Höganäs blir sämre?”
Gå till toppen