Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SBB fortsätter växa – köper Montessoriskolans hus i Viken

Höganäs största privata fastighetsägare, SBB Norden, fortsätter att köpa på sig fastigheter. Det senaste förvärvet är huset där Vikens Montessori finns.

I fastigheten som SBB nu har köpt på Apelvägen ligger Vikens Montessori. Tidigare låg arkitektbyrån Tillberg i lokalerna.Bild: Maria Berkmo
I september sålde Vikens Montessoris ägare, Tove Jais–Nielsen, verksamheten till Montessori Sverige som ingår i Atvexakoncernen. Hon hade då drivit skolan sedan hon bildade den 1995.
Nu står det klart att hon också säljer fastigheterna som skolan finns i och som hon ägt tillsammans med sin man.
– Det kom lägligt i tiden. Vi vill lämna stafettpinnen vidare. Det känns naturligt i och med att skolverksamheten såldes, säger Ole Jais–Nielsen.
Han har fungerat som fastighetsskötare och vaktmästare på Vikens Montessori, men ska till våren gå tillbaka och satsa på sin fotograffirma med inriktning arkitektur.
Det är Höganäs största privata fastighetsägare, SBB Norden, som köper fastigheterna där Montessoriskolan i Viken ligger.
– Vi tycker att den passar bra in i beståndet och vill gärna växa i Höganäs med omnejd, säger regionchef Ola Svensson.
Regionchef Ola Svensson i dörren till SBB:s kontor på Storgatan i Höganäs. Nu har företaget köpt fastigheterna där Vikens Montessori ligger.Bild: Anders Malmberg
Montessoriskolan har ett långt hyresavtal, ända till 2029, och det kommer att fullföljas enligt Ola Svensson.
– Vi har inga andra planer för stunden än att det ska ticka på. Och att vi kan etablera ett bra samarbete med hyresgästerna, säger han.
SBB har under hösten etablerat sig i Höganäs och på kort tid blivit kommunens största privata fastighetsägare. De köpte hela Jefasts bestånd i Höganäs, förutom höghuset på Köpmansgatan. De har också köpt fastigheter av Höganäshem.
I beståndet finns även samhällsfastigheter, som skolor och vårdboende. Det senaste förvärvet är alltså en Montessoriskola, men SBB köper gärna på sig ännu mer.
– Vårt mål är att växa framöver, både i Höganäs och i övriga kommunen. Och vi tittar även på övriga Skåne.
SBB har nyligen lagt ett bud på Hemfosa, ett bolag som äger samhällsfastigheter. Dock inte i Höganäs. Om köpet går igenom blir SBB dubbelt så stort.
Gå till toppen