Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kamala Harris hoppar av presidentvalet

Kaliforniensenatorn Kamala Harris ger upp försöken att bli Demokraternas presidentkandidat. Arkivbild.Bild: Bob Andres/AP/TT
Kaliforniensenatorn Kamala Harris ger upp försöken att bli Demokraternas presidentkandidat i nästa års val i USA, rapporterar flera medier i USA och hänvisar till källor inom den 55-åriga senatorns kampanjstab.
När aspiranterna till Demokraternas presidentkandidatur tidigare i år drog igång sina kampanjer var Kamala Harris känd för sina tuffa utfrågningar av såväl ministrar som HD-domarkandidater. Hon var chefsåklagare i Kalifornien innan hon valdes in i senaten 2016.
”Jag har de senaste dagarna noga övervägt och vridit och vänt och kommit fram till ett av mitt livs svåraste beslut”, skriver Kamala i ett mejl till sina anhängare som återges av bland andra nyhetsbyrån AFP.
”Min kampanj för att bli president har inte de ekonomiska tillgångar som krävs för att vi ska fortsätta”, konstaterar hon också.
Harris har indiskjamaicanskt påbrå och hennes förhoppning var att kunna locka många minoritetsgrupper till valurnorna.
Under sin kampanj har Kamala Harris betonat sin bakgrund inom rättsväsendet, men också vikten av sjukförsäkring för alla.
Gå till toppen