Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knivman hotade taxiförare två gånger under färd

Två gånger knivhotade en man i 30-årsåldern sin taxiförare under en resa mellan Åstorp och Helsingborg. När taxiföraren försökte hålla kvar mannens flickvän i taxin i väntan på polis jagades han i väg.

Vid midnatt den 18 november fick taxiföraren en körning från Åstorp till Helsingborg. Han hämtade upp ett par och körde mot adressen. Men längs vägen ville mannen bli avsläppt. När taxiföraren stannade bilen riktade mannen först en kniv mot hans mage och sedan mot hans hals.
Taxiföraren tog sig ur bilen och larmade polisen. SOS bekräftar larmsamtalen och att taxiföraren lät rädd och upprörd när han larmade. För att polisen skulle kunna gripa den misstänkte försökte taxiföraren hålla kvar flickvännen i baksätet genom att stänga dörren, men knivmannen jagade iväg honom.
Ett vittne som mötte mannen och hans sambo på väg hem såg hur en kniv släpptes på marken.
Knivmannen, som inte säger sig minnas mer än att han var på fest och sedan vaknade hos polisen, dömdes till sex månaders fängelse på tisdagen.
Taxiföraren uppger att händelsen påverkat honom starkt och att han inte längre klarar av att köra taxi.
Gå till toppen