Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kyrkans julspel lockar barn och vuxna

1 300 barn upp till tio år kommer under den här veckan att se årets julspel i Ängelholms kyrkor.

Julspelet som föds på nytt varje år

I årets julspel "I ett stall i Betlehem" deltar Helén Eriksson, Kajsa Starfelt, Filip Mann, Marie Kilander och Annika Ohlsson.Bild: Niklas Gustavsson
Att framföra ett julspel för barn och vuxna har blivit något av en tradition i Heliga korsets kapell, Ängelholms kyrka och S:t Mikaels kyrka.
– Det är så roligt att framföra det här julspelet. Att så många från förskolor, förskoleklasser och skolorna upp till årskurs tre vill se det är fantastiskt roligt, säger Kajsa Starfelt.
Hon är den som skrivit manus och sångtexter till julspelet.
På scenen agerar Kajsa Starfelt, Marie Kilander, Annika Ohlsson, Helén Eriksson och Filip Mann. Daniel Ramhov svarar för musiken, men finns också med på scenen. Dessutom medverkar Göran Elnegård på piano.
I årets julspel är stallet i Betlehem i fokus. Kajsa Starfelt, Filip Mann och Marie Kilander är tre av skådespelarna.Bild: Niklas Gustavsson
Årets julspel heter "I ett stall i Betlehem", där herdarna och stallets betydelse hamnar i centrum.
Vid förra årets föreställning inriktade man sig på de de sura världshusvärdarna som i vresig ton förklarade att det var fullt överallt när de avvisade Maria och Josef.
– Naturligtvis är Jesus födelse det viktigaste i berättelsen och att det är därför vi firar jul. Men i det här julspelet vill vi gärna variera vinkeln lite varje år, så att de som ser det flera år i rad inte får samma upplevelse, säger Kajsa Starfelt.
Under onsdagen den 4 december spelas julspelet i S:t Mikaels kyrka klockan 8.45, 9.30 och 10.15.
På torsdagen den 5 december och fredagen den 6 december ges förställningen klockan 8.45, 9.30 och 10.15 i Ängelholms kyrka.
Den enda kvällsföreställningen ges i Ängelholms kyrka torsdagen den 5 december klockan 18.00.
Kajsa Starfelt, Filip Mann och Marie Kilander medvrkar i årets julspel ”I et stall i Betlehem”.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen