Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Manshaus var tillräknelig vid moskédådet

Terrormisstänkte Philip Manshaus var enligt experter straffrättsligt tillräknelig vid dådet i Bærum i augusti. Arkivbild.Bild: Heiko Junge/AP/TT
Terrormisstänkte Philip Manshaus var straffrättsligt tillräknelig vid terrorattacken mot moskén al-Noor Islamic Centre i Bærum den 10 augusti, samt vid mordet av hans styvsyster före attacken, visar en rapport.
– Polisen tar med sig slutsatsen från de sakkunniga i det fortsatta arbetet med fallet, säger åklagaren Hilde Strand i Oslo politidistrikt.
Experternas slutsats innebär att han kan dömas till fängelsestraff. Ett rättsmedicinskt utskott ska nu gå igenom rapporten och värdera den.
Manshaus sitter häktad fram till den 6 januari nästa år. Han har erkänt att han dödat styvsystern och avlossat skott i moskén, där ingen blev skadad. Han erkänner däremot inte brott.
Gå till toppen