Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖVK-profil gör comeback – i tuffa konkurrenten

Lennie Hansson är tillbaka i elitserien, men inte i Örkelljunga.

Lennie Hansson var en av de viktigaste kuggarna i fjolårets tunna ÖVK.-trupp.Bild: MATHILDA AHLBERG
Lennie Hansson är en av ÖVK:s stora profiler under de senaste åren och nu har han gjort comeback i elitserien. Men 31-åringen har lämnat Örkelljunga och fortsätter i stället sin volleybollsatsning i Hylte/Halmstad.
– Vi ha haft lite kontakt under resans gång och det hade varit skoj om han fortsatt hos oss, Lennie är ju Örkelljungabo och fostrad i klubben. Men nu blir det alltså inte så, konstaterar sportchefen Jörgen Larsson.
Lennie Hansson har varit moderklubben trogen i stort sett hela sin karriär – det har blivit ett par kortare avstickare till Engelholm och Vindrarp – och han ingick i fjolårets ÖVK-trupp.
– Men han har varit skadad och kört mycket rehab, vet Jörgen Larsson. Fast nu såg jag att han spelat med Hylte/Halmstad.
Jo, Lennie Hansson gjorde debut i helgens två segermatcher mot Södertelge och Vingåker, först med några inhopp i lördags och sedan som starter, dagen därpå. Eftersom hans kontrakt med ÖVK gick ut i somras blev det en övergång som Örkelljunga inte behövde godkänna.
– Det är lite märkliga licensregler i svensk volleyboll. Handlar det om en spelare i lägre serier är man låst ett år efter sin senaste match, men i elitserien gäller andra förutsättningar. Där är det kontraktet som styr och när det gått ut är du fri att byta klubb, berättar Jörgen Larsson.
Örkelljunga har för övrigt också fyllt på sin trupp, nu när deadline för övergångar (15 december) börjar närma sig. Det handlar om Mattias Wikström, en egen produkt som tillhört EVS men nu skrivit på för sin moderklubb.
– Mattias gick på RIG, så det är en välskolad spelare. Och han har tränat med oss hela hösten, så även om hans jobb gör att han inte kan satsa fullt ut ville vi knyta upp honom, kommenterar Jörgen Larsson.
Den 23-årige Örkelljungakillen är i första hand passare, så Mattias Wikström får ses som ett komplement, om det skulle hända Andreas Brink något.
Gå till toppen