Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tenorer med Klippankoppling släpper jullåt av Sara Varga

En storsäljande Melodifestivalartist och tre killar som träffades på Klippans gymnasieskola har inlett ett samarbete.

Jakob Svensson, Linus Borg och Carl Flyman träffades på Klippans gymnasieskola. Fast de bor på olika håll har de många gemensamma spelningar.Bild: Privat
Trion Consilium Cantores, med Jakob Svensson, Linus Borg och Carl Flyman, träffade Sara Varga för en månad sedan när de skulle uppträda vid samma välgörenhetskonsert i Kristianstad.
Tycke uppstod och nyligen släppte de låten ”Julens tid” på Spotify. Den framförs av trion, men är skriven av Sara Varga och Lars Hägglund.
Nu är flera låtar på gång och det finns även planer på en gemensam turné till våren, berättar Linus Borg som fortfarande bor kvar i Klippan.
Sara Varga fick sitt genombrott under Melodifestivalen 2011 med låten Spring för livet.Bild: Pressbild
Killarna träffades på Klippans gymnasiums estetprogram för elva år sedan. Den allra första gången de stod på scen som en trio var just på en julkonsert med skolan 2009. Sedan dess har de uppträtt tillsammans i kyrkor och på välgörenhetskonserter.
Sara Varga är en väl etablerad artist som tidigare släppt tre studioalbum. Hon fick sitt genombrott under Melodifestivalen 2011 med låten Spring för livet.
Sara Varga har sålt dubbel platina i både Sverige och Finland och toppat försäljningslistor samt legat etta på Svensktoppen i 19 veckor.
Gå till toppen