Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tidigare Akademiledamot föreläser i Ängelholm

Kultursällskapets tema om jordens förestående undergång avslutas när Jayne Svenungsson kommer till Ängelholm onsdagen 4 december.

Jayne Svenungsson avslutar Kultursällskapets höstserie med föreläsningar om jordens undergång kommer nu eller mycket längre fram.Bild: Björn Lindgren/TT
Jayne Svenungsson är teologiprofessor och religionsfilosof, tillika författare och kulturskribent. Vi besöket i Ängelholms ska hon fortsätta på höstens tema som varit ”Apokalyps nu – eller om fem miljarder år?”.
Föredraget, som arrangeras av Kultursällskapet, hålls i Ängelholms stadsbiblioteks hörsal 4 december klockan 19.
Jayne Svenungsson är för de allra flesta mest känd för att hon under mycket kort tid var ledamot av Svenska Akademin. Hon inträdde vid Akademins högtidssammankomst den 20 december 2017, då hon minnestecknade Torgny Lindgren som var hennes företrädare på stol nummer 9. Redan den 7 november 2018 meddelade Jayne Svenungsson att hon begärt sitt utträde.
Gå till toppen