Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippan tappar sin skyttekung

Tre nyförvärv är klara, men division 3-nykomlingen Klippan har blivit av med sin målspruta.

Tommy Filipovic i IFK Hässleholms tröja.Bild: LENNART MÅNSSON
Klippan har åkt på ett tungt slag inför sitt comebackår i division 3. Tommy Filipovic, som gjorde 23 mål på 21 seriematcher i år, lämnar för division 4-laget Åstorp.
– Vi tappar kvalitet, det han skapar på egen hand med sin speed och fysik är klass i alla divisioner under eliten, säger Klippans tränare Emil Bengtsson.
– Samtidigt jobbar han skift i Perstorp och har inte tränat för fullt.
Läs också Målkungen: ”Jag var ett svin, men jag var riktigt bra”
Nykomlingen hoppas göra klart med en ersättare inom en snar framtid. Tre nyförvärv har landat: innermittfältaren Belul Qerimaj från Ängelholms FF:s U19-lag och yttermittfältaren Max Schnaars och innermittfältaren Cim Nilsson som båda ansluter från Billesholm.
– Belul är en intressant innermittfältare. Det är lite Sumar Almadjed [mittfältare i Landskrona BoIS] över honom, en ung kille som vrider och vänder på huvudet konstant och skaffar sig en bild av spelet, säger Emil Bengtsson.
– Max spelade med Nora BK i division 2 säsongen 2018 och har en del rutin sett till sin ålder. Cim är född 2001, men jag tror att han redan har gjort tre seniorsäsonger. Vi hade en testmatch mot Högaborg och då gjorde han det jäkligt bra. Det är en spännande talang.
Gå till toppen