Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mittfältare lämnar BoIS – han kan ersätta

Granit Stagova lämnar Landskrona BoIS. Passi Prudence är högaktuell som ersättare, enligt uppgifter till HD.

Granit Stagova i superettankvalet mot Öster.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Landskrona BoIS ville behålla Granit Stagova, men förhandlingarna strandade och under onsdagskvällen meddelade klubben på sin webbplats att mittfältaren lämnar klubben.
22-åringen anslöt från Mjällby inför säsongen 2018 och hann med nio superettanmatcher innan han blev korsbandsskadad. I år spelade han femton division 1-matcher och startade i båda kvalmatcherna mot Öster.
BoIS-tränaren Billy Magnusson säger så här:
– Granit var vårt förstaalternativ hela tiden, vi har varit tydliga med att vi har velat skriva två år och vilken ersättning vi har haft. Direkt efter kvalet gick vi igång igen och egentligen hade ingenting förändrats, men nu har det tagit så lång tid. Vi kan inte vänta längre. Jag har varit tydlig med att vi måste kliva på nästa boll.
Passi Prudence och Sumar Almadjed i derbyt mellan BoIS och Eskilsminne.Bild: MATHILDA AHLBERG
Enligt uppgifter till HD talar mycket för att BoIS tar in Passi Prudence som ersättare. 20-åringen slog igenom i division 2 för Högaborg innan han tillbringade tre år i Falkenberg, där han bara fick göra ett fåtal framträdanden i superettan och Svenska cupen.
Under hösten var han utlånad till Eskilsminne där han var ordinarie och mötte bland andra BoIS. Eskilsminne har velat behålla mittfältaren, men enligt HD:s uppgifter får de alltså nobben.
Billy Magnusson väljer att varken bekräfta eller dementera uppgifterna om att Passi Prudence är på väg till BoIS.
– Givetvis letar vi ersättare, men jag vill inte kommentera specifika namn, säger han.
Gå till toppen