Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansk tränare tar över Högaborg: ”Otroligt glad”

Lars Dalsborg återvänder till svensk fotboll.
– Han har koll på läget, vet vad disciplin är och spelar den fotboll som vi gör i Högaborg, säger sportchefen Tarik Barny.

Högaborgs spelare får en ny röst att lyssna på nästa år.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Den gångna säsongen var Kristoffer Schönbeck Högaborgs yngste A-lagstränare någonsin. Efter säsongen stod det snabbt klart att 24-åringen skulle lämna division 3-laget, och enligt vad HD erfar är han klar för en roll inom HIF:s ungdomsverksamhet.
Nu har Högaborg hittat en ersättare. 59-årige Lars Dalsborg tar över.
– Jag är otroligt glad att vi har lyckats få hans namn i hamn. Det har varit en lång process, säger Högaborgs sportchef Tarik Barny.
Dansken, som bor i Helsingör där han jobbar som lärare, är ett välkänt namn inom den nordvästskånska fotbollen.
– Det är en välmeriterad tränare som är mycket omtyckt inom Helsingborgsfotbollen. Han har tränat division 1- och division 2-lag i Danmark och har varit i HIF:s organisation i nästan 20 år både som spelare och tränare, säger Tarik Barny.
– Senast har han varit någon form av ungdomskoordinator i Lyngby i Danmark.
Vad är han för typ av tränare?
– Vi får in en tränare som utvecklar sina spelare och som har gjort det på en hög nivå. Vi har rätt så många ungdomar i vårt seniorlag och han har jobbat med ungdomar tidigare, men även med äldre spelare. Han har utvecklat många spelare som har blivit jättebra.
Kontraktet är skrivet på två år.
– Det är extremt viktigt, vi ser det här långsiktigt. Han har koll på läget, vet vad disciplin är och spelar den fotboll som vi gör i Högaborg, säger Tarik Barny.
På spelarsidan är backen Filip Saganowski och offensive kraften Jason Johnson klara sedan tidigare. Båda kommer från Åstorp i division 4, men har ett förflutet i Högaborg. Fler nyförvärv är att vänta inom kort.
Gå till toppen