Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jessica vann SVT:s ”Mästerskaparna” – nu ställer hon ut på Dunkers

I tisdags vann Jessica Westerberg SVT-programmet ”Mästerskaparna”. Nu kan besökarna på Dunkers i Helsingborg se en utställning med samtliga de saker som hon tillverkade under seriens gång.

I tisdags korades Jessica Westerberg till Årets Mästerskapare i SVT:s nya succéprogram ”Mästerskaparna”. Som en del av priset får hon nu ställa ut sina saker på Dunkers i anslutning till utställningen Ung svensk form special edition.Bild: Britt-Mari Olsson
Den som såg finalprogrammet av ”Mästerskaparna” (finns på SVT Play) vet att det var en överlycklig och känslosam Jessica Westerberg som tog emot beskedet att hon vunnit.
Nästa lika lycklig var hon när hennes utställning invigdes på torsdagen i Dunkers foajé.
– Det här betyder otroligt mycket för mig. Dels att jag får visa vad jag går för, men också för att formgivning betyder så mycket för mig. Jag utgår alltid från känslor när jag jobbar och det tänker jag fortsätta att kämpa för, säger Jessica Westerberg, 29.
– Sen tycker jag att det är jättebra att det här får ta plats i en serie i SVT. Att man visar processen bakom formgivning.
Jessica Westerberg vid den ampel hon gjorde i finalen av ”Mästerskaparna”. Tv-programmet som setts av nästan en miljon tittare. Häromdagen fick Jessica Westerberg till och med skriva sin första autograf. ”Det kändes jättekonstigt”, säger hon.Bild: Britt-Mari Olsson
Hennes verk ingår i utställningen Ung svensk form som öppnade för en vecka sedan på Dunkers och som visar ung och nyskapande formgivning. Det var en del av priset i tävlingen ”Mästerskaparna”.
Till vardags studerar Jessica Westerberg på Beckmans designhögskola i Stockholm.
– Att vara med i programmet var en kul utmaning. Samtidigt som det var jätteläskigt. Men det hände också saker i mitt huvud, sånt som jag inte visste fanns där.
Jessica Westerberg i mitten tillsammans med Karin Wiberg, projektledare för Ung svensk form, samt Johan Liljeroth, producent för ”Mästerskaprna”.Bild: Britt-Mari Olsson
Projektledaren för Ung svensk form, Karin Wiberg, är mycket imponerad av Jessica Westerberg.
– Hon är oerhört skarp. Det är en formgivare som har framtiden för sig, säger hon.
Precis som Ung svensk form-utställningen kommer Jessica Westerbergs saker att finnas till beskådande på Dunkers fram till den 29 mars nästa år.
Gå till toppen