Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Irakdemonstranter dödade av beväpnade grupper

Oro för våldsamheter har ökat sedan makt- och styrkedemonstrationer genomförts på Tahrirtorget i Bagdad. På fredagen dödades flera demonstranter i en till synes planerad attack.Bild: Hadi Mizban/AP/TT
Minst sju demonstranter dödades i centrala Bagdad när grupper av beväpnade män gick till angrepp mot ett av deras högkvarter.
Angreppet i Iraks huvudstad genomfördes på fredagskvällen, och vittnen berättar hur små lastbilar körde fram till byggnaden där många regimkritiska demonstranter håller till. Beväpnade grupper tvingade ut flera demonstranter från byggnaden, sedan hördes eldgivning.
Statlig tv rapporterar att byggnaden eldhärjades, medan sjukvårdspersonal uppger att många skadades och att dödssiffran lär stiga.
Oron för våldsamheter har ökat bland demonstranterna sedan tusentals anhängare till den shiamuslimska styrkan Hashid al-Shaabi genomfört styrkeuppvisningar på det centrala Tahrirtorget, som både är symboliskt och strategiskt viktigt.
Ingen grupp har tagit på sig morden på fredagen.
Gå till toppen