Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Målkungen vände derbyt – sköt fem mål

Skytteligaledare, femmålsskytt och derbyhjälte. Det är titlar som alla passar in på glödheta Martin Söderberg i Broberg/Söderhamn.

Söderberg hade pangat in 16 mål i bandyns elitserie inför derbyt hemma mot Bollnäs, där gästerna inledde klart bäst och hade 3–0 efter drygt en halvtimme. Christian Mickelsson hade så långt gjort två av Bollnäsmålen och därmed tagit över ledningen i skytteligan.
Men då vaknade Martin Söderberg. Han reducerade två gånger strax före paus och i andra halvlek spädde Söderberg på med tre mål inom loppet av en kvart. Först två straffar och sedan ett hörnmål – och till slut vann Broberg hälsingederbyt med 8–4. Tack vare segern klättrar Broberg till sjätteplatsen, medan Bollnäs ligger fyra.
I toppmötet mellan trean Sandviken och serieledaren Villa-Lidköping gav Daniel Berlin hemmalaget ledningen med 4–3 i 86:e minuten. Men Villas Jesper Eriksson fick sista ordet när han satte 4–4 i 88:e och räddade en poäng åt det regerande mästarlaget.
Gå till toppen