Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Christine Brorsson limmade igen när OV glänste

Guif var ett tippat topplag. Då presterade OV Helsingborg som ett lag redo för större uppgifter än allsvensk handboll.
– Spelar vi så här bra kan det gå riktigt långt, säger målvakten Christine Brorsson som limmade igen på dubbla fronter.

Christine Brorsson agerade såväl vägg som sjuksköterska i OV.Bild: NICLAS JÖNSSON
Allsvenskan
OV Helsingborg 36 (14)
Guif 18 (10)
Segersången har precis klingat ut i OV Helsingborgs omklädningsrum när tränare Joakim Forsberg lyfter en ordningsfråga:
– Det ligger fullt med bollar kvar där ute. Är det meningen att vi ledare ska samla in dem?
Svaret kommer snabbt från någon i OV-truppen, till övrigas stora jubel:
– Ja, en dag som denna är det så.
För OV-damerna hade redan gjort sin del av jobbet. Plockat bort det tippade topplaget Guifs stjärna Mia Lagumdzija och bjudit på en klockren seger.
När tränare Forsberg lommar bort till A-hallen för att plocka bollar stannar femmålsskytten Louise Cronstedt till och ger sin bild av en match som var jämn fram till 9–9 efter 20 minuter och sedan handlade helt om OV.
– På planen är alla farliga och kan bidra både med spel och energi. Utanför är stämningen fantastisk. Sammanhållningen gör att vi kan ha högt i tak på träningarna och ryta till.
Louise Cronstedt tejpades om av sim målvakt – sedan gjorde hon fyra mål till.Bild: NICLAS JÖNSSON
Louise Cronstedt har varit sjuk i veckan och var egentligen tveksam till spel. I mitten av första halvlek skallade hon dessutom ihop med en motspelare och kinden sprack. Blödande fick hon lämna planen och plåstras om av Christine Brorsson, sjuksköterska och utomordentlig handbollsmålvakt.
– Hon klistrade ihop det med stripes. Det gjorde inte ont så med lite kyla var det bara in och köra igen, säger Louise Cronstedt.
Det var också hon som dundrade in första målet i andra halvlek (14-10 i paus) och följde upp med tre i en halvlek som inte var annat än en uppvisning.
– Jag tänkte bara ”nu kör vi”. Jag är här för att skjuta så får Jocke [Forsberg] ta ut mig om jag skjuter för mycket, säger vänsternian.
Leila Melcher var riktigt bra i målet i första halvlek och släppte endast tio bollar förbi sig. Men OV har två bra målvakter och efter paus var det Christine Brorsson som gick från sjuksköterska till målvakt. Efter 25 minuters spel hade hon släppt in två mål och gjort lika många framåt.
– Jag får mycket hjälp av försvaret och kan gå i mitt hörn. Sedan växer ju självförtroendet när jag får göra lätta räddningar, säger Christine Brorsson. Vi fick en bra match från start. Vi låste dem dem och de kom ingenstans.
I och med storsegern befäste OV sin plats som ett topp fyra-lag. Topp fyra innebär kval till högstaligan och det är också klubbens målsättning.
– Spelar vi så här bra kan det gå riktigt långt. Vårt mål är ju topp fyra och sedan kvala uppåt. Sedan får vi se, säger Christine Brorsson.
– Målet är att kvala. Vi hoppas på det bästa och det mesta, men man vågar inte säga för mycket, fyller Louise Cronstedt i.
Guif fick sista skottet i matchen. Christine Brorsson klistrade skottet med en enhandsräddning. En snygg punkt på en perfekt tillställning.
Gå till toppen