Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Örkelljunga slåss om en plats i GP-slutspelet

För att vara helt säkra på att kvala in behövs en seger mot serieledarna.

Örkelljunga, med nye tränaren Tomasz Kamuda i spetsen, har överraskat hela hösten och inför helgens spel ligger en GP-plats inom räckhåll.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Efter helgens elitserieomgång spikas vilka fyra lag som vara med i GP-slutspelet och inför söndagens hemmamatch mot Sollentuna ligger Örkelljunga just fyra.
– Vi är tre lag som slåss om två platser och om vi vinner med 3–0 eller 3–1 är vi helt klara, vet sportchefen Jörgen Larsson. Vi kan komma fyra även vid en förlust, men då hänger det på hur det går för Linköping, så det blir en spännande omgång.
Trots den senaste insatsen mot Falkenberg har ÖVK överraskat så här långt och knappast någon räknade med att en GP-plats skulle ligga inom räckhåll.
– Det är inget vi räknat med, på något sätt, så skulle vi missa är det ingen katastrof. Tvärtom vore det en bonus om vi kvalar in, vi jobbar fortfarande i första hand för att utveckla det här unga laget.
Även om Örkelljunga är obesegrat på hemmaplan den här hösten blir serieledande naturligtvis Sollentuna en tuff uppgift och ÖVK får dessutom klara sig utan Andzej Savostenok.
– Andzej åkte på en muskelbristning i ena vaden mot Habo, så han missade matchen mot Falkenberg och blir nog borta ett tag till, säger Jörgen Larsson.
Även fotskadade Asif Haidari står över söndagens match, men ÖVK har på sistone breddat sin trupp med passaren Mattias Wikström, fostrad i Örkelljunga men senast i Engelholm.
Gå till toppen