Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Friluftsbadet i Östra Ljungby fortsätter hålla stängt

Trots att fyra miljoner avsatts i budgeten 2020 för renovering av friluftsbadet kommer det inte att öppna till sommaren. ”Vi kommer inte hinna”, säger kultur- och fritidschefen Arne Grau Amnér.

I somras stod Östra Ljungby utan friluftsbad. Anläggningen behöver renoveras eftersom både problem med vattenreningen och vattencirkulationen måste åtgärdas.
I budgeten för 2020 har fyra miljoner avsatts för just badets räkning. Men det hjälper inte.
– Problematiken är att vi inte kommer hinna att göra i ordning, för pengarna kommer inte förrän första januari. Då hinner inte tekniska, säger Arne Grau Amnér.
Men det är inte bara det som ställer till det, menar förvaltningschefen.
– Det finns flera utredningar som säger att fyra miljoner inte kommer räcka. Oavsett kommer vi inte hinna.
Förra sommaren höll ung fritid till vid spontanidrottsplatsen i Östra Ljungby med en öppen mötesplats som ett alternativ till badet.
– Det kom väldigt, väldigt få. Så där håller vi på med en dialog om vad vi kan göra den här sommaren. Men det gäller ju att få med medborgarna där också och det är inte helt enkelt, säger Arne Grau Amnér.
Gå till toppen