Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Politiska läget fortsatt ovisst i Bjuv

Efter att Sverigedemokraternas budget klubbades är det politiska läget osäkert i Bjuvs kommun. Socialdemokraterna har fortsatta överläggningar om de kan fortsätta leda minoritetsstyret.

Partiet har haft möte denna vecka om det politiska läget. Enligt arbetarekommunens ordförande Stefan Svalö (S) kommer ytterligare ett möte hållas i början av nästa vecka.
– Vi kommer förmodligen att ge någon form av besked på fullmäktige den 12 december, meddelade Stefan Svalö på torsdagskvällen.
Efter att en majoritet i fullmäktige bestående av Sverigedemokraterna och Moderaterna röstat igenom Sverigedemokraternas budget är frågan om minoritetsstyret kan fortsätta leda kommunen. Socialdemokraterna, som har 11 mandat i fullmäktige, styr i samarbete med Centern (1 mandat) Kristdemokraterna (1) och Liberalerna (1). Sverigedemokraterna har 11 mandat och Moderaterna 5.
Gå till toppen