Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vått gräs, stress och oförskämda golfare – riskerna på golfbanan är många

Vardagen för en golfbanearbetare kan vara farlig. Det vittnar inte minst dödsolyckan som skedde på Barsebäcks golfbana i september om. På en annan golfanläggning i Skåne, Rya GK i Rydebäck, skedde en liknande olycka för några år sedan. Arbetaren skadades allvarligt.
– Det var den tuffaste arbetsdagen i mitt liv, säger klubbchefen Ulf Jerlebo.

Banchefen Sean Gilmour och klubbchefen Ulf Jerlebo på Rya golfklubb i Rydebäck. I maj 2015 var deras kollega med om en arbetsplatsolycka där han skadades svårt. Klubben friades från alla misstankar om arbetsplatsbrott. Men händelsen har satt djupa spår i alla som jobbar här.Bild: Britt-Mari Olsson
Den som granskar kanten på greenen vid hål 18 på golfbanan i Rydebäck ser blå markeringar här och var, ditmålade med sprejfärg. Märkena är ditmålade av klubben. Invid hål 18 finns nämligen en damm och de blå markeringarna skvallrar om att säkerhetsavståndet till dammen ska ökas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen