Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mäktig OV-vändning i derbyt

OV Helsingborg stod för en av säsongens stora skrällar i Handbollsligan efter en mäktig vändning.

Anton Månsson och hans OV Helsingborg visade karaktär när man vände till seger.Bild: PETTER ARVIDSON
HANDBOLLSLIGAN
Helsingborg 29 (12)
Ystad IF 28 (16)
I fredags lyckades OV Helsingborg pressa guldkandidaten Malmö. Skulle nykomlingen lyckas upprepa prestationen när det var dags att möta nästa topplag, Ystad IF? Det blev bättre än så när OV väl tuffade till sig och växte som kollektiv.
I förhandssnacket handlade mycket om att OV var tvungna att hålla koll på Kim Andersson. Ystads storstjärna Kim Andersson såg ostoppbar ut före paus. Han varvade mål med läckra inspel till medspelare.
Något radikalt krävdes i taktisk väg för att OV skulle förändra matchbilden. In med en extra utespelare, och i sju mot sex-spelet fick OV utdelning. Från 8–14 kröp man närmare till 12–16 i paus.
– Stundtals är det okej i anfallsspelet. Bakåt är vi alldeles för passiva, och står och tittar på, summerade OV:s David Florander första halvlek i CMore.
Just försvarsbitarna rättade hemmalaget till. Framåt surfade OV vidare på framgångsvågen. Med tio minuter kvar hade man definitivt vittring på poäng när Florander satte straffen till 25–26. I anfallet efter gjorde OV-målvakten Michael Andersson en iskall räddning på ett bra Kim Andersson-avslut. Och sedan satte han själv kvitteringen till 26–26 från egen planhalva.
Lagen följdes åt i målprotokollet, och slutet blev högdramatiskt. Linus Nilsson satte ännu ett skott, och när Ystad slarvade bort sista anfallet var skrällen ett faktum.
Gå till toppen