Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Scania Consort framför berättande barockmusik i Ängelholm

Scania Consort består av fyra av Nordens främsta barockmusiker. Onsdagen den 11 december framför de programmet ”Barocka kuriositeter” i Ängelholm. Publiken kan förvänta sig berättande kammarmusik från 1600- och 1700-talen.

Scania Consort består av Fredrik From, violin, Hannah Tibell, violin, Fredrik Bock, luta, och Judith-Maria Blomsterberg, cello.Bild: Gustaf Johansson
Scania Consort, bildad 2014, är Skånes egen ensemble för tidig musik och utgörs av några av våra främsta barockmusiker – lika hemma på ett stort och internationellt konsert- eller operahus som på en liten intim kammarmusikscen. Publiken utlovas en oförglömlig musikupplevelse genom makalöst samspel och exceptionell scennärvaro.
Med programmet ”Barocka kuriositeter” framför de berättande kammarmusik från 1600- och 1700-talen av bland andra Telemann, Biber och Schmelzer. Bland annat posthorn, hönor, kyrkklockans slag och ekomusik har inspirerat tonsättarna i programmet.
Medverkande: Fredrik From, violin, Hannah Tibell, violin, Judith-Maria Blomsterberg, cello, och Fredrik Bock, luta.
Programmet framförs i Stadsbibliotekets hörsal onsdagen den 11 december klockan 19.
Konserten arrangeras av Kultursällskapet i Ängelholm.
Gå till toppen