Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ankare kastades mot polisbil under biljakt

Ett bilbatteri, verktyg, spett, ankare och andra föremål kastades ur en bil för att stoppa polisens förföljande. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Polisens försök att stoppa en bil belagd med körförbud i Sölvesborg i natt utvecklades till en dramatisk biljakt, som slutade med att både polisbilen och den bil som stoppades fick så omfattande skador att de behövde bärgas. Däremot kom ingen person till skada.
Passageraren i bilen som polisen ville stoppa kastade ut föremål för att stoppa polisbilen.
– Passageraren kastade ut ett bilbatteri, verktyg, spett, ankare och diverse andra föremål, säger Katarina Rusin, informatör vid polisens ledningscentral för region Syd.
När bilen stoppats uppstod misstankar om att föraren var påverkad av narkotika. Båda männen i bilen greps och polisen har upprättat en anmälan om försök till grov misshandel, rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning samt grov vårdslöshet i trafik, skriver polisen på sin hemsida.
Gå till toppen