Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla julkonserter för prisad kör

Helsingborgs vokalensemble kan höras två gånger i Helsingborg den här veckan. Första konserten är till förmån för Rotarys läkarbank i Kenya.

Helsingborgs vokalensemble leds av Marianne Ivarsson.Bild: Mats Landerberg
På torsdag 12 december framträder Helsingborgs vokalensemble i Mariakyrkan. Konserten arrangeras av Helsingborgs rotaryklubb och Svenska kyrkan och behållningen går till Rotarys läkarbank i Kenya.
Konserterna har under årens lopp dragit in cirka 160 000 kronor.
Förutom kören medverkar Björn Landfeldt som konferencier, Helena Trolle gör en deklamation och Glenn Håkansson håller en julbetraktelse.
Helsingborgs vokalensemble, som leds av Marianne Ivarsson, har deltagit i internationella körtävlingar vid ett flertal tillfällen runt om i Europa.
När de var med i World Choir Games i Riga 2014 lyckades de i konkurrens med 440 körer ta hem ett gulddiplom.
På söndag 15 december sjunger kören i Den Gode herdens kyrka på Drottninghög. Vid konserten medverkar även sångerskan Anna Pauline Andersson, pianisten Kjell Edstrand samt Alexander Ivarssn på klarinett och saxofon.
Gå till toppen