Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kända dockor åker på turné – kommer till Malmö och Lund

Under hösten har Petter Lennstrand och Björn Carlbergs ”Dockhumor på Scala” gjort succé i Stockholm. Duon har därför bestämt sig för att ta mig sig sina kända dockkaraktärer, så som Allram Eest, Kjell, Ulf af Utterman och Brigitta, ut på de svenska vägarna till våren. I mars kommer de till Malmö och Lund.

Petter Lennstrand och Björn Carlberg med dockorna Allram Eest, Ulf af Utterman och Birgitta. ArkivbildBild: Jessica Gow/TT
”Att få besöka nya teatrar och möta ny publik med våra dockor ska bli väldigt roligt. Vi siktar på ett rejält smörgåsbord av karaktärer som alla är i toppform och sugna på att visa upp sig”, säger Björn Carlberg enligt ett pressmeddelande.
Totalt spelar de ett tjugotal dockpersonligheter, varav flera är helt nya. Den stundande turnén börjar därför av logistiska skäl i en liten skala, berättar de.
”Ulf och Margareta vill flyga så mycket det går, medan Kjell vill åka kommunalt. Så det är ett jäkla sjå att hålla alla nöjda”, säger Björn Carlberg.
Samtidigt har spelperioden i Stockholm förlängts med tolv datum. Den nya perioden på Scalateatern sträcker sig mellan 3/1 och 8/2.
Turnéplan: 13/3 Palladium i Malmö, 14/3 Lunds stadsteater, 24–25/4 Göteborg.
Gå till toppen