Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stulet konstverk kan ha hittats i lönnfack

Målningen ska nu undersökas för att fastställa om den verkligen är Gustav Klimts "Bildnis einer Frau".Bild: Italienska polisen/AP/TT
En målning av konstnären Gustav Klimt som stals för 22 år sedan tros ha återfunnits – gömd inuti en vägg vid det italienska museet där den stals, enligt lokala myndigheter.
Det var när en trädgårdsmästare skulle avlägsna murgröna från en av konstmuseet Ricci Oddis ytterväggar som han upptäckte en liten lönndörr av metall. Bakom fanns en sopsäck av plast med konstverket inuti.
Jonathan Papamarengh, kulturchef i staden Piacenza kallar fyndet otroligt.
– Målningen är i ypperligt skick. Det är svårt att tro att den har varit instoppad i en vägg nära marken och vegetationen i 22 år, säger han i till Capital Radio.
Målningen ska nu undersökas för att slå fast om den är äkta.
Konstverket ”Bildnis einer Frau” (Porträtt av en kvinna) färdigställdes av österrikaren Gustav Klimt 1917 och stals från museet 1997.
En månad senare beslagtogs en skickligt utförd förfalskning som slagits in och skickats till en politiker.
Gå till toppen