Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sviten intakt för Västerås – slog serieledaren

Segersviten fortsätter för Västerås. Hockeyallsvenskans formstarkaste lag tog sin åttonde raka seger när Björklöven besegrades hemma med 2–1 på övertid.

Västerås Anthon Eriksson jublar tillsammans med Isac Skedung. Akrivbild.Bild: Erik Simander/TT
Det går inte att slå Västerås just nu. Björklövens nyförvärv Olle Liss levererade och satte en puck i sin premiärmatch – men det räckte inte. När Isac Skedung satte 2-1 för Västerås knappa tre minuter in i förlängningen tvingades till och med serieledarna att ge sig.
Västerås tog ledningen redan efter två minuter när Viktor Hertzbergs hårda skott gick in i kassen efter framspelning av Jimmie Jansson i powerplay. Därefter var det i långa perioder spel mot ett mål när Björklöven pressade. Till slut lyckades debuterande Olle Liss kvittera till 1-1. Men Umeålaget förvaltade inte sitt spel i numerärt överläge och fler mål uteblev – trots 23 skott i andra perioden.
I tredje perioden kom Västerås tillbaka. Publiken i ABB arena fick se hur hemmalaget stävjade serieledarens offensiv och till slut kunde vinna i powerplay på övertid.
Trots segern ligger Västerås kvar på en femteplats i tabellen, en poäng efter fyran Timrå.
Även för tabelltvåan Karlskoga blev det en tung förlust. Laget ledde nästan hela matchen efter ett tidigt mål, men fick en ordentlig kalldusch när hemmalaget Vita Hästen vände och gjorde fyra mål i tredje perioden. Karlskoga hade innan förlusten sprutat in 25 mål på de senaste fyra matcherna. Björklöven drygar därmed ut ledningen i toppen och leder med fem poäng före Karlskoga tack vare sitt oavgjorda resultat vid full tid mot Västerås.
I bottenstriden bröt jumbon AIK sin långa förlustsvit genom att besegra Kristianstad med 2–0. Stockholmslaget ligger fortfarande sist med sju poäng upp till Mora.
Modo tar samtidigt över tredjeplatsen i tabellen från Timrå efter vinst med 4–3 mot Mora.
Rättelse: I en tidigare version angavs fel resultat i matchen Vita Hästen–Karlskoga. Rätt resultat är 4–1.
Gå till toppen