Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÄFF:s nya prestigevärvning: "Det var för bra för att tacka nej till"

ÄFF fortsätter att spänna bågen. Nu är Daniel Bennassar Nilsson klar för en återkomst.
– Målsättningen är att gå upp, det ska vi inte ljuga om, säger han.

Daniel Bennassar Nilsson i Eskilsminnes tröja.Bild: LUDVIG THUNMAN
ÄFF fortsätter att satsa för att vinna division 2 nästa säsong. Nu har innermittfältaren Daniel Bennassar Nilsson, senast i Eskilsminne, skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Det var för bra för att tacka nej till, säger han.
– Jag har haft en öppen dialog med Eskilsminne och jag sa att vi kunde sätta oss ner. Men Ängelholm kom emellan och vad de presenterade var mer lockande. Förmodligen gynnar det mig.
Den 27-årige helsingborgaren har representerat Högaborg, spanska UD Poblense, Syrianska, Ängelholm, Gais och Eskilsminne. Han har spelat nästan 50 superettanmatcher och är snart tillbaka från knäskadan som spolierade stora delar av årets säsong.
Mycket talar för att han kommer bilda innermittfält tillsammans med hemvändaren Robin Nilsson, som har 116 allsvenska matcher och 162 framträdanden i superettan på sitt cv. ÄFF har även värvat forwarden Anton Kinnander som har erfarenhet från högre nivå, bland annat i HIF.
– Mycket händer i klubben och de gjorde ett bra år redan nu. Målsättningen är att gå upp, det ska vi inte ljuga om, säger Daniel Bennassar Nilsson.
Roar Hansen, tränare och sportchef i ÄFF, är nöjd.
– Han tränade med oss i vintras och vi var rätt så sugna, men då kom Eskilsminne och när han tittade sig omkring i vårt omklädningsrum i januari såg det ganska skakigt ut. Jag har full respekt för att han tog ett annat beslut, säger Roar Hansen.
– Nu har vi pratat en tid och han har tänt till på det här.
Vad får ni för typ av spelare?
– Han tillför erfarenhet, är bolltrygg och passningssäker och ligger rätt i positioner. Jag får en spelare som jag förväntar mig hjälper till att utveckla våra unga spelare. Det är ännu mer press på honom nu när han har testat på att vara tränare i Högaborg under hösten, nu får han se till att utveckla ungdomarna och laget.
– Han har ingen lång historia i klubben, men det känns roligt att det kommer tillbaka en kille till.
Det är bara mitten av december, men ÄFF närmar sig en fulltalig trupp. Så stabilt såg det inte ut för ett år sedan.
– Det blir som natt och dag. När vi träffas den 7 januari kan vi tuta och köra. Det känns jättebra, säger Roar Hansen.
I dagarna har ÄFF förlängt kontrakten med forwarden Lowe Ohlander och mittfältaren Axel Olsson, som den gångna säsongen var inlånad från allsvenska nykomlingen Varberg.
Gå till toppen