Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Apollo ville lägga bud på Ving

Reseföretaget Apollo ville diskutera ett köp av Ving – men fick inte chansen, enligt Apollos vd Leif Vase Larsen. – Vi fick nej till att komma in i processen, säger han till Svenska Dagbladet. Men uppgifterna tillbakavisas av Ving.

Ving köptes av bland andra Petter Stordalen. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Konkurrenten Apollo ville, enligt vd:n, diskutera en affär flera veckor före den brittiska resekoncernen Thomas Cooks konkurs.
– Det var tråkigt att bolagen försattes i konkurs, eftersom vi kanske hade kunnat köpa Ving på ett annat sätt utan lika stora förluster för stat, kunder eller övriga, säger Leif Vase Larsen.
Från Ving tillbakavisas uppgifterna. Alla intressenter ska ha fått samma information och behandlades lika i budprocessen, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef för Vinggruppen i Norden.
– Alla som var intresserade av att köpa Vinggruppen här i Norden hade precis samma förutsättningar och tidsramar att komma in med bud och det gällde även Apollo, säger han till TT.
– Att de skulle nekas att vara med i processen är helt felaktigt.
Enligt Apollo var argumentet till avvisningen att det var bråttom, och att man inte ville riskera att affären var tvungen att prövas mot EU:s konkurrenslagstiftning. Även det tillbakavisar Henriksson.
– Vi hade den här tidsramen, den var satt utifrån att vi behövde hitta nya ägare innan i slutet på oktober. Då gavs alla samma förutsättningar, säger Henriksson.
Carnegie, som mäklade Vingaffären, vill inte kommentera enskilda transaktioner eller kunder.
Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen köpte Ving tillsammans med riskkapitalbolagen Altor och TDR Capital. Affären blev klar i slutet av oktober.
Gå till toppen