Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bruksspelet 2020 gestaltar 80-talet och Silver Hill

Planeringen inför nästa års Bruksspel är igång och inför den här uppsättningen blickar man 40 år bakåt i tiden. Det är pappersbrukets dåvarande granne Silver Hill som ska stå i fokus.

Projektledare Heléne Lindquist är igång med nästa upplaga av Bruksspelet.Bild: Niklas Gustavsson
Rolls Royce-utställning, Lipizzanerhästar och flygshower. Det var vad Silver Hill, som hade sin anläggning i det som idag är Milgårdarna, erbjöd sina besökare på 80-talet.
När Bruksspelet nu jobbar på sin nästa uppsättning är det dit man återvänder.
– På 80-talet är det just historien om Silver Hill som är särskilt lockande, säger Heléne Lindquist.
Silver Hill etablerades i Klippan 1981 men flyttade från orten redan 1987 på grund av ekonomiska problem.
Att jobba med något som ligger närmre i tiden gör arbetet en aning lättare, tycker Helene Lindquist.
– Nu är det lättare därför att folk har jobbat där. Vi har pratat med några anställda och Lars-Erik Braun som ju var reporter på HD och följde alla turer kring det, säger hon.
Sedan ryktet om nästa års tema för Brukspelet börjat spridas har folk dessutom börjat höra av sig med sina egna historier.
Förutom ett nytt årtal och ny historia är det mesta som det brukar i nästa uppsättning.
– Det är Annika Kofoed som skriver tillsammans med Bim Wikström. Och P-O Nilsson står för musiken, säger Heléne Lindquist.
Gå till toppen