Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carina Leffler ny biträdande stadsdirektör i Landskrona

Carina Leffler ersätter Ola Nyberg och tillträder som ny biträdande stadsdirektör 1 januari.
– Det känns inspirerande och utmanande, säger hon.

Carina Leffler.Bild: Sven-Erik Svensson
Efter mindre än fyra månader fick Ola Nyberg sluta som biträdande stadsdirektör. Personkemin stämde inte, berättade Christian Alexandersson som är stadsdirektör.
Nu är det klart att utbildningsförvaltningens chef Carina Leffler tar över. 1 januari tillträder hon tjänsten.
– En av hennes styrkor är erfarenheten av att arbeta med ledningssystem. Det är en fråga som vi har fokuserat på under det senaste året, säger Christian Alexandersson.
Carina Leffler tillträdde som chef för utbildningsförvaltningen i november 2018. Under året har hon lagt mycket kraft på att få ordning på ekonomi och styrning efter ett räknefel.
– Jag har fått ett uppdrag att fortsätta det arbetet som jag har hållit på med i ett år. Nämligen utveckla vårat system för styrning och ledning i staden. Alla känner till det vägvalet som Landskrona har gjort med nybyggen och företagande. Den yttre resan.
– Jag kommer ansvara för att vi växlar upp arbetet med den inre resan. Det handlar om framtidens välfärd och att bli relevanta för Landskronaborna.
Hennes erfarenhet från ledande position inom både privat och offentlig sektor har spelat in när hon tillfrågades.
– Carina Leffler har lång erfarenhet från flera ledande positioner inom både näringslivet och offentlig sektor. Carina Leffler har funnits i stadens tjänst under ett år och har visat på egenskaper i ledning och utveckling av vår organisation som gör att hon lämpar sig väl för tjänsten som biträdande stadsdirektör, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande.
Carina Leffler kommer att finnas kvar som chef för utbildningsförvaltningen till dess att en ny förvaltningschef är rekryterad.
Gå till toppen