Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FAA: Inget Boeing-besked i år

Det är oklart när flygförbudet för Boeing 737 MAX 8-flygplanen kan hävas av USA:s luftfartsmyndighet. ArkivbildBild: Ted S. Warren/AP/TT
USA:s federala luftfartsmyndighet FAA utreder fortfarande frågor kring produktionsförhållanden i de fabriker där olycksplanet Boeing 737 Max 8 tillverkas. Något klartecken för att få använda flygplanet i kommersiell flygtrafik kommer inte före årsskiftet, enligt FAA-chefen Steve Dickson.
Boeing har tidigare varnat för man kommer att tvingas skära ned eller till och med upphöra med produktionen av flygplanet om flygförbudet blir långvarigt, vilket befaras få stora konsekvenser inom hela flygbranschen.
Samtidigt varnar chefen för den internationella branschorganisationen IATA, Alexandre de Juniac, för att flygbolag runt om i världen närmar sig smärtgränsen när det gäller hanteringen av flygförbuden, som infördes i början av året efter två flygolyckor med Max 8-flygplan i vilka 346 personer omkom.
Myndighetskällor har till Reuters tidigare i veckan uppgett att de räknar med att ett flygtillstånd för Max 8-flygplanen som tidigast kan komma i januari.
Gå till toppen