Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Det här kan man göra i helgen – med eller utan juliga inslag

Här är fem tips på saker att göra i helgen.

Julmarknaderna fortsätter, på lördagen i Borstahusen.Bild: Stefan Ed

Borstahusdagen

1. Julen närmar sig med stormsteg och vill man ha lite tidig julstämning kan man besöka Borstahusdagen – vinterversionen – som arrangeras lördag klockan 12–16. I Pumphuset kanske en julmarknad kan locka. Dessutom håller butiker, restauranger och ateljéer öppet. Luciatåg kommer klockan 15 till Pumphuset. I kapellet kan små och stora delta i allsång och pyssel.
Barnföreställningen Olga kastar lasso visas på teatern.Bild: Privat

Barnteater

Olga kastar lasso heter barnföreställningen som är på teatern på lördagen klockan 14. Men redan från klockan 12 har teatercaféet öppet för pyssel och fika.
Trädgårdslandet, museets utställning för barn, firar fem år.Bild: Sonny Thoresen

Kalas i Trädgårdslandet

Mer för barn: Trädgårdslandet, museets utställning för barn, firar fem år. För att uppmärksamma jubileet bjuds det på saft och kaka i Ateljé Nell klockan 11–14 på lördagen. Där finns det som vanligt möjlighet att pyssla med mera.
Landskrona kvinnliga gymnastikförening arrangerar jubileumsshow.Bild: Britt-Mari Olsson

Gymnastikshow

Landskrona kvinnliga gymnastikförening firar 70 år och på lördagen arrangerar föreningen därför sin jubileumsshow. Showen, i Borstahusens idrottshall, börjar klockan 14 med luciatåg.
I helgen blir det lucia- och julkonserter på flera platser.Bild: Hussein El-alawi

Lucia- och julkonserter

Den som inte fått nog av luciafirande har massor att välja på under lördagen och söndagen. I Sofia Albertina kyrka är det jul- och luciakonsert på lördagen klockan 16–17. Flera körer medverkar.
Luciakonsert är det också i Ottarps kyrka med Ottarps scoutkår lördag klockan 16–17. I samma kyrka fast på söndagen klockan 18 sjunger Härslövs kyrko- och barnkör in julen. Det gör också barn- och juniorkörer i Asmundtorps kyrka, söndag klockan 16–18.
Gå till toppen