Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klopp förlänger med Liverpool

Jürgen Klopp har förlängt sitt kontrakt med Liverpool till säsongen 2024, uppger Premier League-klubben. ”Den här klubben är perfekt för mig. Jag skulle inte överväga att lämna”, säger tysken i ett uttalande.

Jürgen Klopp. Arkivbild.Bild: Richard Sellers/AP/TT
Klopp tog över Liverpool 2015 och skulle om han fullföljer kontraktet alltså bli kvar i klubben i nio år.
Men tysken konstaterar att han bara har börjat:
”För mig personligen skickar det här en stark signal om att jag vill bygga vidare på vad vi lyckats göra tillsammans hittills och på vad vi fortfarande kan åstadkomma”, säger Klopp i ett uttalande.
Beskedet kommer säsongen efter att den tyske tränaren fört sin klubb till seger i Champions League och när Liverpool leder Premier League med åtta poäng före tvåan Leicester. Den första engelska ligatiteln sedan 1990 är inom räckhåll för storklubben.
Klopp kom från tyska Borussia Dortmund och har sedan dess förvandlat Liverpool och gjort klubben till en av Europas allra bästa.
”När jag fick jobbet hösten 2015 kände jag att vi passade perfekt ihop. Men det var nog en underdrift”, säger Klopp.
Liverpool inleder om några dagar jakten på ännu en titel då VM för klubblag spelas i Doha, Qatar.
Gå till toppen