Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olovlig körning och drogfylla upptäcktes i trafikkontroll

Två bilister har fastnat i kontroller i Höganäs under polisens trafikvecka, som riktar sig mot droger och alkohol i trafiken.

I veckan har polisen i hela landet haft fokus på nykterhet. Syftet är att minska antalet skadade och döda i trafiken. Vid ungefär en tredjedel av dödsolyckorna i Sverige förekommer det alkohol och droger.
En morgon i veckan var det stor kontroll på väg 111 utanför Laröd och även i Höganäs har det gjorts nedslag.
Vid niotiden i onsdags fastnade först en bilist på Långgatan, som vid kontroll misstänktes för drograttfylleri. Körkortet tog polisen hand om och mannen i 18-årsåldern fick följa med för provtagning.
En annan bilist är efter kontroll på Långarödsvägen, misstänkt för olovlig körning. Det var en person med utländskt körkort, som inte längre är giltigt i Sverige. Är man skriven i landet så gäller utländska körkort, utfärdade utanför EES, endast i ett år.
Gå till toppen