Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Öresundsbrons vd säger upp sig

Øresundsbrokonsortiets vd, Caroline Ullman-Hammer, säger upp sig efter 13 år i det svensk-danska företaget som äger och driver den fasta förbindelsen mellan grannländerna.

Bild: Patrick Persson
Hon fortsätter i sin roll tills vidare, men lämnar företaget när en ny vd tillträder nästa år, skriver det statligt ägda företaget i ett pressmeddelande.
Caroline Ullman-Hammer.Bild: Pressbild, Louise Houmøller
Det är nu elva år sedan som Caroline Ullman-Hammer blev vd för Öresundsbron. Sedan dess har förbindelsen haft stigande trafikvolymer med bland annat cirka 550 000 Bropass-kunder idag.
– Jag är stolt över att vi skapat en stark tillväxt för både väg- och järnvägstrafiken. Det är ett spännande företag som står starkt i dag, skriver Caroline Ullman-Hammer i en kommentar.
Styrelsen har påbörjat rekryteringsprocessen av en ny vd.
– Vårt 20-årsjubileum närmar sig och det är dags för någon annan att leda Öresundsbrons utveckling in i det nya decenniet, kommenterar Caroline Ullman-Hammer.
Öresundsbrokonsortiet ägs i lika delar av den svenska och danska staten.
Gå till toppen